16 års prosjektet

Dette er et samarbeid mellom enkelte trafikkskoler og Statens Vegvesen.

I løpet av det året eleven fyller 16 skal denne starte med opplæring på bil. Målet er at når eleven fyller 17 skal denne ha kjørt ferdig til og med trinn tre på kjøreskolen.

Eleven bruker så det neste året på å trene med privat mengdetrening.

Hva er fordelen med å bli med i dette prosjektet?

- Dere som foreldre/foresatte vi få en lettere jobb med å drive privat mengdetrening (da eleven har fått den nødvendige øvelseskjøringen fra kjøring på trafikkskolen)

- Vi får tryggere sjåfører som allerede har to års erfaring fra trafikken når de får sertifikatet

- Kanskje vi får ned ungdomsulykkene?

- Eleven er på et førerprøve nivå allerede ved 17 års alderen, og kan da mengdetrene hjemme et helt år før førerprøven skal tas

- Egen betalingsordning for elever som er med i prosjektet (om ønskelig)

Eks: kr 1000,- pr mnd rente og gebyrfritt.

Mer informasjon om øvelseskjøring, mengdetrening og prosjektet blir gitt på informasjonsmøter som avholdes jevnlig. For informasjon om neste møte ta kontakt med kontoret vårt.